Welke boot kies ik?

Bij Sail & Surf Center Monnickendam hebben we een brede keuze uit diverse zeilboten, surfplanken en SUP boards. Voor ons is het heel duidelijk wie in welke boot moet varen, maar wij kunnen ons voorstellen dat het voor jullie wel iets moeilijker kan zijn. Welke boot kies ik met mijn ervaring en leeftijd? Om je alvast een beetje wegwijs te maken hebben wij alle boten van ons center onder elkaar gezet, zodat je kunt zien wat de verschillen zijn en welke boot voor wie is.

Randmeer

2-3 personen

Een Randmeer huren is de ideale keuze voor iedereen die van stoer en avontuurlijk zeilen houdt. Haar naam Randmeer dankt zij aan het feit dat ze speciaal ontworpen is om te zeilen op de nieuwe randmeren.

Fusion

2 personen

Deze fantastische gezinsboot biedt werkelijk alles: een kind alleen of twee volwassenen, hij draagt ze met gemak. Fok erbij en het is een echte tweemansboot. En snel!

Optimist

1 persoon

De ideale boot voor beginners in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Heb je al wat meer ervaring dan kan je zeker tot een jaar of 9 in deze boot blijven varen. Dit is ook afhankelijk van gewicht en lengte.

Catamaran

1 of 2 personen

De catamaran vaar je met z’n tweeën vanaf 9 tot 14 jaar met een jaar zeilervaring. Je kan de catamaran ook alleen varen vanaf 15 tot 18 jaar. Een echte uitdaging!

Laser

1 persoon

De laser is al jaren een olympische klasse. Een snelle en spectaculaire boot die je alleen vaart vanaf 15 jaar met minimaal 1 jaar zeilervaring. In deze boot leer je naast het zeilen ook alles over trim, zeilstanden en wedstrijdzeilen!

Surfen

1 persoon

Surfen is weer helemaal terug. Lekker hangen, dicht op het water en sportief. Surfen kan je al doen vanaf 8 jaar en is zowel voor beginners als gevorderden. Hoe verder je komt des leuker wordt het met o.a. trapeze varen, trimmen van het zeil, voetbanden gebruiken, etc!

SUP

1 persoon

SUP staat voor Stand Up Paddle en is de snelst groeiende watersport van dit moment. Logisch, want suppen is leuk en ontspannend, makkelijk te leren en een complete training voor het lichaam.

Mocht je na het lezen nog vragen hebben dan helpen wij je graag verder. Bel ons 06-15 43 17 01 of vul het contact formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.