Welke boot kies ik?

Bij Sail & Surf Center Monnickendam hebben we een brede keuze uit diverse zeilboten, surfplanken en SUP boards. Voor ons is het heel duidelijk wie in welke boot moet varen, maar wij kunnen ons voorstellen dat het voor jullie wel iets moeilijker kan zijn. Welke boot kies ik met mijn ervaring en leeftijd? Om je alvast een beetje wegwijs te maken hebben wij alle boten van ons center onder elkaar gezet, zodat je kunt zien wat de verschillen zijn en welke boot voor wie is.

Optimist

1 persoon

De ideale boot voor beginners in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Heb je al wat meer ervaring dan kan je zeker tot een jaar of 9 in deze boot blijven varen. Dit is ook afhankelijk van gewicht en lengte.

RS Tera

1 persoon

Sportieve boot voor kinderen met zeilervaring vanaf 9 jaar of voor beginners die te groot zijn voor de Optimist.

RS Quba

1 persoon

De RS Quba is heel veelzijdig. Het is de boot voor beginners vanaf 15 jaar, die alleen in een zwaardboot willen gaan zeilen en nog niet de ervaring hebben om in een Laser te stappen.

RS Quba

2 personen

De RS Quba is heel veelzijdig. Hij kan gebruikt worden voor kinderen die graag met z’n tweeën zeilen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar aangezien de RS Quba ook uitgerust kan worden met een fok.

RS Feva

2 personen

De RS Feva is een officiële wedstrijd boot die je met 2 personen vaart in de leeftijd van 9 tot 15 jaar. Het is een hele sportieve boot die naast het grootzeilen fok ook over een gennaker beschikt.

Catamaran

1 of 2 personen

De catamaran vaar je met z’n tweeën vanaf 9 tot 14 jaar met een jaar zeilervaring. Je kan de catamaran ook alleen varen vanaf 15 tot 18 jaar. Een echte uitdaging!

Laser

1 persoon

De laser is al jaren een olympische klasse. Een snelle en spectaculaire boot die je alleen vaart vanaf 15 jaar met minimaal 1 jaar zeilervaring. In deze boot leer je naast het zeilen ook alles over trim, zeilstanden en wedstrijdzeilen!

Surfen

1 persoon

Surfen is weer helemaal terug. Lekker hangen, dicht op het water en sportief. Surfen kan je al doen vanaf 8 jaar en is zowel voor beginners als gevorderden. Hoe verder je komt des leuker wordt het met o.a. trapeze varen, trimmen van het zeil, voetbanden gebruiken, etc!

Fox

2 personen

Vanaf dit jaar hebben wij de Fox 22 als lesboot voor de zeilschool. Door zijn geweldige vaareigenschappen en het zorgeloze zeilplezier is de boot in een mum van tijd één van de populairste zeil- en huurjachten in de 22-voet klasse geworden.

SUP

1 persoon

SUP staat voor Stand Up Paddle en is de snelst groeiende watersport van dit moment. Logisch, want suppen is leuk en ontspannend, makkelijk te leren en een complete training voor het lichaam.

Vaarbewijs I en II

1 persoon

Wil jij ook je vaarbewijs I en II halen? Wij helpen je graag op weg. Ook leuk om als cadeau te geven. Wij bieden je de mogelijkheid om een cursus vaarbewijs I en II bij ons te volgen.

Mocht je na het lezen nog vragen hebben dan helpen wij je graag verder. Bel ons 0299-652 401 of vul het contact formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.